Apotheker bij Care Nederland

Guus Eskens (55) is de nieuwe directeur van Care Nederland, een noodhulp- en wederopbouworganisatie voor de Derde wereld. De organisatie helpt onder andere vluchtelingen na terugkeer in hun land een eigen bestaan op te bouwen. Eskens is sinds midden jaren tachtig werkzaam in de ontwikkelingssamenwerking. Maar hij is opgeleid tot apotheker: voordat hij actief werd in de directies van de hulporganisaties Memisa, IDA en Cordaid werkte hij onder andere voor het Franse farmaceutische concern Rhône-Poulenc. Hij vond hulp aan ontwikkelingslanden echter beter bij hem passen. ,,Tijdens mijn studie had ik al bijzondere interesse voor ontwikkelingssamenwerkingsprojecten. Ik ben in de jaren tachtig uitgezonden om productie-eenheden voor geneesmiddelen op te zetten in Ghana. Mijn hart lag daar meer dan bij de farmaceutische industrie in Europa. Bij Care Nederland hoop ik een betere samenwerking tot stand te kunnen brengen met andere Care organisaties in Europa.''

Personalia@nrc.nl

    • Gert-Jan Wondergem