Globe-nominaties voor `The Aviator' en `Housewives'

Martin Scorsese's nieuwe film The Aviator, over het leven van de excentrieke miljonair Howard Hughes, en Million Dollar Baby, over een vrouwelijke bokser, zijn maandag genomineerd voor een Golden Globe. Bij de tv-programma's kreeg Desperate Housewives vijf nominaties. Voor beste film van 2004 dingen ook Finding Neverland, Closer, Hotel Rwanda en Kinsey mee. In de categorie filmcomedy en musical zijn Sideways, Eternal Sunshine of the Spotless Mind en de musicals Ray en Phantom of the Opera genomineerd. De acteur Jamie Foxx werd drie maal genomineerd, onder meer voor zijn rol als Ray Charles in Ray. Bij de tv-programma's gaan voor het eerst sinds lange tijd de meeste nominaties niet abonneezender HBO, maar naar ABC. Naast Desperate Houwewives maakt de zender onder meer kans op prijzen voor het drama Lost en voor acteurs uit Alias en Boston Legal. Van HBO werden genomineerd The Sopranos en de nieuwe westernserie Deadwood. In het categorie komedie maakt het kanaal kans met het afscheidsseizoen van Sex and the City en het nieuwe Entourage. Die nemen het op tegen Arrested Development van zender Fox en sitcom Will & Grace van NBC. Verder genomineerd voor beste dramaserie zijn 24 en Nip/Tuck. De winnaars worden op 16 januari bekendgemaakt.