Peoplesoft stemt in met overname

Het Amerikaanse softwareconcern Oracle koopt zijn concurrent Peoplesoft voor 10,3 miljard dollar (7,8 miljard euro). Daarmee is het achttien maanden durende verzet van Peoplesoft tegen de overname opgegeven. De overnamesom geeft de waarde van het concern nu goed weer, zo meldde PeopleSoft eerder vandaag.

Een eerder bod van 9 miljard dollar was volgens Peoplesoft nig ,,ontoereikend'', hoewel een meerderheid van de aandeelhouders daarmee vorige maand wel akkoord had willen gaan. Institutionele beleggers waren tegen, zo stelde een speciaal ingestelde commissie van Peoplesoft.

De overname kan begin januari al zijn afgerond, zo lieten beide ondernemingen vanochtend weten. De overname is nu goedgekeurd door de raden van bestuur van beide ondernemingen. ,,De overname geeft Oracle schaalgrotte en meer momentum'', zo zegt Larry Ellison, de bestuursvoorzitter van Oracle. ,,Deze fusie zal werken omdat we samen meer klanten hebben en daardoor meer kunnen investeren in onderzoek en ontwikkeling.''