Vervolg rechtszaak Rabo

Een groep beleggers tekent hoger beroep aan tegen de vrijspraak van Rabobank in een fraudezaak. De beleggers hadden de overwaarde op hun woning geïnvesteerd in frauduleuze beleggingsproducten en zagen hun geld nooit meer terug.

Het bedrijf dat achter de fraude zat bankierde bij een Rabobank-filiaal in Elst. De rechtbank in Arnhem oordeelde vorige maand dat Rabobank vrijuit gaat in deze zaak.

Het financieel letselschadebureau Santema & Blonz, dat de gedupeerde beleggers vertegenwoordigt, liet gisteren weten in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Het kort geding tegen Rabobank was gebaseerd op een intern onderzoek dat het financiële concern heeft laten uitvoeren naar de fraudeleuze klant. De rechter zei in november dat het onderzoeksrapport de mening van de auteur weergeeft en niet die van Rabobank.

Santema & Blonz kan zich daar niet in vinden. Het bureau stelt dat het onderzoek is verricht op uitdrukkelijk verzoek van Rabobank-bestuurders. De bank kon gisteren nog niet reageren op het hoger beroep.