Schermen vol planners

We hebben twee studerende kinderen en één op de middelbare school, die ons huishoudgeld steeds iets meer belasten dan het 1,5 salaris dat maandelijks binnenkomt. We hebben een aflossingsvrije verbouwingshypotheek en een spaarhypotheek. De erfenis van mijn ouders is in een beleggingsrekening gespreid. Een spaarloonregeling is vastgelegd in een lijfrente. Verder hebben we ouderwetse huwelijkse voorwaarden waarvan het nut door mij zo langzamerhand in twijfel wordt getrokken. En een dertien jaar oude auto die aan vervanging toe is. Omdat ik ook nog het gevoel heb dat mijn verzekeringen aan een doorlichting toe zijn, zoek ik iemand die mij op een onafhankelijke wijze, dus tegen betaling, kan helpen orde in mijn financiële situatie te scheppen. Kunt u helpen de juiste persoon te vinden?

(E. V.)

Ik kan u niet helpen, maar de zoekmachine Google wel. Tik `onafhankelijke financiële planner' in, dan verdringen zich vele planners op uw scherm. Daarbij vallen twee organisaties op: de Federatie Financiële Planners (www.ffp.nl) en de Vereniging Onafhankelijke Financiële Planners (www.vofp.nl). Bij beide verenigingen kunt u een planner bij u in de buurt vinden. Of dat de juiste is, moet u zelf ondervinden.

    • Adriaan Hiele