Premier wil met Wilders praten

Premier Balkenende heeft gisteren via een woordvoerder laten weten bereid te zijn tot een gesprek met het beveiligde Tweede-Kamerlid Geert Wilders, die zich deze week beklaagde dat hij wordt belemmerd in de oprichting van een eigen partij. Wilders had in schriftelijke Kamervragen om het onderhoud gevraagd. Minister Donner (Justitie, CDA) wil ook met Wilders spreken. De minister zegt ,,dat vrije partijvorming wezenlijk is voor het democratisch proces en dat ontmoediging van medewerkers, sympathisanten en aspirant-Kamerleden dit kan belemmeren''. Hij ontkent impliciet dat dit zou zijn gebeurd: ,,De vraag (van Wilders, red.) veronderstelt feiten voor de waarheid waarvan wij geen aanwijzigingen hebben. Mitsdien kan de vraag niet beantwoord worden'', aldus Donner.