Gekwetste moslim kan natuurlijk naar de rechter 3

Hulde voor het glasheldere betoog van Elsbeth Etty in `Submission-22'. Binnen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting mag iedereen, ook een Kamerlid, ook Ayaan Hirsi Ali, spreken over zaken die de gemiddelde mens, moslim of niet, penibel vindt. Daar is de rechtbank voor. Ik merk om mij heen dat veel mensen de film `Submission' zelf niet hebben gezien en zich door tendentieuze berichtgeving (bijv. koranteksten op het `naakte' lichaam van een vrouw in plaats van op haar `blote' rug) er zich een veel te heftige voorstelling van maken. Elsbeth Etty suggereerde de VVD in haar eigen zendtijd `Submission' nogmaals uit te zenden. Een prima idee, want de VVD kan zich alleen rehabiliteren door luid en duidelijk partij te kiezen. Laat het een signaal zijn dat terreur niet wordt geduld. En wie zich aan de film stoort, kan doen wat iedereen doet als hij voor de televisie hangt, nl. doorklikken.

    • Florentine van Eeghen