Tyson danst op motorkap

Voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht Mike Tyson moet binnenkort opnieuw voor de rechter komen. De Amerikaanse bokser kreeg een dagvaarding nadat een inwoner van Scottsdale aangifte tegen hem had gedaan wegens het aanbrengen van vernielingen.

Tyson zou in de vroege ochtend van 27 november bij een nachtclub in Scottsdale de weg zijn overgestoken en zich kwaad hebben gemaakt over het gedrag van een naderende automobilist. De bokser zou volgens Asaf Alikadic boven op de motorkap zijn gesprongen en als een wilde tekeer zijn gegaan.

De automobilist wil niet dat Tyson de cel ingaat. ,,Ik wil alleen dat de kosten voor de reparatie van mijn auto worden betaald.'' Eerder deze week werd bekend dat Tyson weer in training is gegaan. Waarschijnlijk moet Tyson binnen twee weken voor de rechter komen.