Post flat premier geroofd

In het Haagse appartement waar premier Balkenende woont, zijn brievenbussen leeggeroofd. De dieven hebben vervolgens onder meer geldverkeer van bewoners via een verhuisservice omgeleid. Enkele buren van de premier zijn daar het slachtoffer van geworden.

TPG Post zei vrijdag op de hoogte te zijn van de diefstal van post. Die werd naar een ander adres omgeleid via de verhuisservice van de postorganisatie. ,,Een zeer uitzonderlijke situatie'', stelde de woordvoerder.

Volgens Het Financieele Dagblad heeft een veiligheidsmedewerker van MeesPierson een verdachte aangetroffen in het appartementencomplex. De medewerker was erheen gestuurd voor onderzoek, omdat een van de gedupeerden een klant van de bank is. De verdachte, die in het bezit zou zijn van vervalste sleutels van de brievenbussen van vrijwel het hele complex, is volgens het dagblad overgedragen aan de politie. De gedupeerde klant is door de bank schadeloosgesteld, ,,omdat de klant geen blaam trof''.

,,Er zijn jaarlijks 600.000 verhuizingen. Bij nog geen honderd daarvan komt dit soort fraude voor. Dit ging om meerdere gevallen tegelijk in een appartement.'' Volgens de woordvoerder is de premier hierdoor niet zelf getroffen.

TPG bekijkt hoe deze service beter is te beveiligen. Vooral de aanvragen per internet voor het omleiden van post naar een nieuw adres, gaat het bedrijf scherper beoordelen. In een kwart van de gevallen wordt de verhuisservice via internet aangevraagd.