Twee leden rockband gedood

Bij een concert van de Amerikaanse metalgroep Damageplan in een nachtclub in Columbus, Ohio, zijn zeker vijf mensen doodgeschoten. Onder hen zijn twee leden van de band, onder wie gitarist en oprichter Dimebag Darrell (ware naam Darrell Abbott). Hij speelde eerder in de bekende metalgroep Pantera. Twee mensen raakten gewond.

Tijdens het eerste nummer bestormde een man met een vuurwapen het podium en begon op Darrell te schieten. Het publiek dacht aanvankelijk dat het bij de act van de band hoorde. Voor de schutter nog meer onheil kon aanrichten werd hij zelf doodgeschoten door een politieman die in de buurt was. Over het motief van de dader kon de politie vandaag nog geen duidelijkheid geven. Getuigen zeiden dat de dader het duidelijk op de leden van Damageplan had gemunt. Op het moment van de schietpartij waren ongeveer tweehonderd mensen in de zaal.

Damageplan werd begin vorig jaar opgericht door Dimebag Darrell en zijn broer Vinnie Paul, nadat hun vorige band Pantera uit elkaar ging. Pantera, actief sinds begin jaren tachtig, was een grote en invloedrijke naam in de wereld van de ongenadig harde trash metal. Dimebag Darrell en Vinnie Paul zijn de zonen van Jerry Abbott, een songschrijver en producer die actief was in de country and western. Die achtergrond kwam de broers goed van pas, toen ze meespeelden op het album Rebel Meets Rebel van cult-countrymuzikant David Allen Coe. In 1994 was Pantera genomineerd voor een Grammy voor hun album Far Beyond Driven, dat in 1994 de hitlijsten aanvoerde.