Om naar uit te kijken

MUZIEKTHEATER

Mexicaanse Hond Moeder en Oom Jules ronselen malse meisjes voor de zoon die slager is. In zijn nieuwe muziektheaterstuk Mexicaanse hond plaatst schrijver/regisseur Alex van Warmerdam wederom zijn kortaffe personages in een harde, absurde wereld. Pierre Bokma speelt een dubbelrol als slager en moeder. Ook met Annet Malherbe, Kees Hulst en een vijfkoppige gitaarband.

Première 10 dec. Toneelschuur, Haarlem. Tournee t/m 9 jan en volgend seizoen. Inl 020-6060606 & www.orkater.nl

DANS

Ballet de Cuba Het Ballet van Cuba, o.l.v. de legendarische prima ballerina assoluta Alicia Alonso (84), is weer in Nederland. Net als het Cubaanse wagenpark en de sigarenmakerij is ook het Cubaanse ballet onder dictator Fidel Castro prachtig geconserveerd gebleven. Perfect geschoold in de Russische traditie brengt de groep fragmenten uit romantische klassiekers als: Het Zwanenmeer, Doornroosje, De Notenkraker, Giselle en Don Quichotte.

Tournee t/m 15 dec. Inl 0900-3311333 of www.stardusttheatre.com

MUZIEK

Nederlandse Muziekdagen

De Nederlandse Muziekdagen, voor de veertiende keer in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht, bieden het komende weekeinde drie dagen zeer gevarieerde Nederlandse muziek, waaronder een aantal premières en concerten voor kinderen. Veel is ook te beluisteren via Radio 4.

Ned. Muziekdagen: 10 t/m 12 dec MC Vredenburg Utrecht. Res: 030-2314544. Inl www.vredenburg.nl en www.nederlandsemuziekdagen.nl

POP

D-Train

Eclectisch mag zo'n bonte avond met recht worden genoemd: na de nietsontziende garagerock van Jackie-O-Motherfucker en de funky sax-attack van Candy Dulfer wordt het oude discovuur ontstoken met een eenmalig optreden van James `D-Train' Williams. Begin jaren tachtig werd D-Train bekend met discohits als You're the one for me en Music. Lange tijd werd weinig van hen vernomen, maar door zijn samenwerking met de Franse deejay Bob Sinclair vond Williams ingangen in contemporaine dance-kringen. De overeenkomst tussen oude en nieuwe disco is dat je er onmogelijk stil bij kunt blijven zitten.

11 dec (nachtconcert) Paradiso, Amsterdam.

BOEKEN

Kleine Uitgeversbeurs

In Paradiso wordt 12 december de 27ste Beurs van Kleine Uitgevers gehouden met zo'n honderd kleine uitgevers van literatuur, non-fictie en beeldende kunst uit Nederland en België.

12 dec 13-17u. Paradiso, Weteringschans 6-8 Amsterdam. Inl 020-6264521.