EXPOSITIE

Oleg Klimov (1964) is sinds 1991 de vaste fotograaf van de NRC Handelsblad-correspondenten in Moskou. Hij was getuige van het eind van het Sovjetregime, van de opkomst van Boris Jeltsin, de oorlog in Tsjetsjenië en de mislukte staatsgrepen aan het begin van de jaren negentig. Minstens zo belangrijk acht Klimov de talloze ontmoetingen met zijn landgenoten. Hij ging op reportage in alle uithoeken van het langzaam afbrokkelende wereldrijk. Hij portretteerde de jongeren in Moskou, de gelovigen op pelgrimstocht en het leven langs de Wolga. Klimov laat zien hoe zij na jaren dictatuur hun vrijheid beleven, maar ook hoe relatief die vrijheid is. Op zijn eerste overzichtsexpositie in Nederland geeft Klimov een zeer persoonlijke kijk op Rusland, dat hij zelf zijn verdoemde land noemt. De tentoonstelling in Huis Marseille is in drie thema's ondergebracht: vertrouwen, conflicten en portretten van een tijdperk.

Overzichtsexpositie Oleg Klimov van 11 dec t/m 28 febr in Huis Marseille, Keizersgracht 401, Amsterdam. Di t/m zo 11-17u. Inl 020-5318989.