Verzekeraar van uitvaarten

Twee jaar geleden vond Hans Croes (48) het tijd om iets voor zichzelf te gaan doen. Hij verliet de raad van bestuur van verzekeraar AXA en nam een soort sabbatical. Tegelijkertijd deed hij wat klussen als zelfstandig adviseur. ,,Eindelijk had ik tijd voor mijn kinderen'', vertelt hij. ,,Mijn zoons vroegen al heel lang wanneer ik ze eens uit school zou halen. Nou, inmiddels heb ik ze zo vaak uit school gehaald dat ze blij zijn dat ik weer aan het werk ga. En inmiddels hebben we er ook nog een dochter bij.'' Croes werd onlangs door een headhunter gevraagd om eens te komen praten bij uitvaartverzekeraar Yarden. ,,De mannen die ik daar sprak, spraken me aan.'' En dus zei Croes `ja' tegen de functie van directeur Verzekeringen. Vorige week is hij aan de slag gegaan in Diemen. ,,Ik vind uitvaartverzekeringen wel een boeiende branche'', vertelt Croes. ,,Het zijn weliswaar verzekeringen, maar het is toch anders dan pensioenen of levensverzekeringen. Wij keren niet in geld uit, maar in natura. Bovendien is het een verdringingsmarkt, dus je moet bijzondere dingen doen om te scoren.'' Verder is Yarden een vereniging, met circa 900.000 verzekerden, ,,dus winst staat hier minder voorop dan elders.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat