Verknocht aan mobiliteit

Geert Eikelboom is verknocht aan vervoer. Bij voormalige logistiek dienstverlener Pakhoed vervulde hij verschillende functies op het gebied van opslag en distributie. Bij Arthur D. Little was hij adviseur op het gebied van goederenvervoer en de afgelopen vijf jaar werkte hij als directeur New Business mee aan de totstandkoming van vervoerbedrijf Connexxion. En nu is Eikelboom (45), die maritieme bedrijfskunde studeerde in Delft, benoemd tot directeur Mobiliteit bij advies- en ingenieursbureau DHV (wereldwijd 3.800 medewerkers). In die functie gaat hij zich bezighouden met vraagstukken op het gebied van regionale mobiliteit, personen- en goederenvervoer en verkeersveiligheid. DHV maakt beleid voor overheden en ontwikkelt diensten en producten voor bedrijven, als havens, vliegvelden en spoorbedrijven. ,,Toen ik er vanmorgen tweeënhalf uur over deed om van Rotterdam naar Amersfoort te komen, wist ik weer eens heel goed waarom er oplossingen voor mobiliteitsvraagstukken nodig zijn.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat