Vergroeid met werkgever Océ

Jons van der Mars (57) heeft Zürich verruild voor Den Bosch. Privé is dat wel jammer, vindt de kersverse algemeen directeur van Océ-Nederland, producent van printers en kopieerapparaten, ,,want samen met mijn vrouw heb ik daar qua natuur en mensen mooie dingen beleefd''. Maar na vier jaar Océ Zwitserland was Van der Mars zakelijk toe aan iets nieuws. En dat werd toch weer Océ, want na 27 jaar bij hetzelfde bedrijf is er ,,zoiets als een familiegevoel gegroeid bij me''. Niet dat hij nooit eens naar een baan elders heeft uitgekeken, ,,maar dan kwam er altijd weer een leuke functie voorbij bij Océ''. Van der Mars, die aan Nijenrode en in de VS studeerde, begon zijn carrière bij Océ in 1977 en zat voor het bedrijf ook in Zweden. Hij was onder meer adjunct-directeur en business manager Office Systems en adjunct-directeur en operations manager van de internationale business unit Engineering Systems. Wordt dit zijn laatste baan? ,,Dat is niet onmogelijk.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat