Travestie-film

Na White Chicks is Connie and Carla de tweede film in korte tijd die hevig leunt op Billy Wilders' klassieke `drag'-komedie Some Like It Hot, waarin Jack Lemmon en Tony Curtis uit lijfsbehoud gedwongen worden zich te verkleden als vrouw. In White Chicks waren het twee zwarte politieagenten, in Connie and Carla doen twee vrouwen zich voor als mannen in travestie. Connie and Carla gaat over twee vrouwen die graag liedjes zingen. Wat krijgen we dan? In elke scène een musicalliedje, met als grap dat het liedje in kwestie gezongen wordt door vrouwen, waarvan het publiek in de homobar – allemaal in travestie – denkt dat het mannen zijn die zich op extravagante wijze als vrouw voordoen. Dat zo'n twintig keer, met het liefst een toch al campy liedje uit Cabaret of The Rocky Horror Picture Show.

De enige verhaallijn betreft de ene vrouw – scenariste Nia Vardalos, ook van My Big Fat Greek Wedding – die verliefd wordt op David Duchovny, die denkt dat zij een man is. Als zij/hij hem kust, loopt hij dan ook vol walging weg. Maar, zo leren we, op ieder potje past een dekseltje, dus dat komt goed.

Connie and Carla. Regie: Michael Lembeck. Met: Nia Vardalos, Toni Collette, David Duchovny. In: 7 bioscopen.