Muziekkrant `Oor' richt zich op site

Het tweewekelijkse muziektijdschrift OOR wordt per januari 2005 een maandblad. De vernieuwde website van OOR zal een belangrijker aandeel krijgen. Die site zal deels gratis zijn, deels alleen toegankelijk voor OOR-abonnees. Volgens hoofredacteur Mark van Schaick gaat OOR zich richten op een `wisselwerking tussen het blad en de site'. ,,Op de site brengen we het nieuws, en in het nieuwe, dikkere tijdschrift komen de achtergrondverhalen, de reportages en grotere interviews'', zegt Van Schaick.

De site wordt dagelijks bijgewerkt met nieuwtjes, cd-recensies en recensies van concerten die de vorige avond plaats hadden. ,,Zo hadden we afgelopen maandag al een verslag van de finale van De Grote Prijs. Mensen kunnen daar ook op reageren op de site. In een maandelijks tijdschrift loop je met concertrecensies altijd achter de feiten aan, daar zullen we alleen nog de grote evenementen bespreken.''

Hoe denkt de OOR-site zich te onderscheiden van de gratis toegankelijke, uitgebreide muzieksite van de VPRO, 3VOOR12? ,,3VOOR12 heeft natuurlijk een grote voorsprong. Maar OOR is OOR, wij hebben onze eigen manier van werken en onze eigen stem. Ik denk dat we ook breder richten dan de VPRO. Daar letten ze vooral op muziek uit de alternatieve hoek. Wij zullen ook aandacht besteden aan gevestigde muzikanten.'' Anders dan 3VOOR12 biedt de site de mogelijkheid om legaal muziek te downloaden en kan de bezoekers doorklikken naar een `witte winkel' om cd's te kopen.

Op de site komen aanvullingen op artikelen in het blad. ,,In het eerste nieuwe nummer komt The Gang Of Four aan bod. Op de site kun je alles lezen wat ooit over hen in OOR heeft gestaan.''

    • Hester Carvalho