Arsenal moeiteloos langs Noren

Arsenal heeft zich gisteravond in de poule van PSV moeiteloos geplaatst voor het vervolg van de Champions League. Met een goed spelende Bergkamp won de Londense formatie met 5-1 van Rosenborg. Van Persie behoorde tot de doelpuntenmakers bij Arsenal, Bergkamp was aanvoerder én aangever van de meeste aanvallen. Door het verlies van PSV bij Panathinaikos werd Arsenal groepswinnaar.

Coach Mourinho van Chelsea, tot dusver oppermachtig in de groepsfase van de Champions League, `gunde' zijn oude club FC Porto gisteravond drie punten en de doortocht naar de volgende ronde. Het Britse sterrenteam zou in de Portugese havenstad zijn sportieve plicht doen, maar de spelers Robben, Gudjohnsen, Tiago en Kezman werden op de bank gezet. Uitblinker Duff zorgde ook voor 0-1, waarna de gelijkmaker voor Porto werd gemaakt door de Braziliaan Diego. Het sterkte het Portugese zelfvertrouwen. Oud-Ajacied McCarthy maakte vier minuten voor tijd met een prachtige kopbal de winnende treffer: 2-1.

hierdoor was een tweede plaats in de poule een feit, ook al won CSKA Moskou met 3-1 bij Paris Saint-Germain. De Russen plaatsten zich als nummer drie wel voor de UEFA Cup. De Fransen eindigden onderaan.

In groep G, met Inter al zeker van de achtste finales, viel vooraf ook precies te becijferen wat Valencia moest doen tegen Werder Bremen. Na de 2-1 nederlaag in Duitsland moesten de Spanjaarden met 1-0 of met twee doelpunten verschil winnen om niet te worden veroordeeld tot `het verdedigen van de UEFA Cup'.

In de slotfase sloegen de stoppen door bij de spelers van Valencia. Nadat invaller Valdez van Bremen voor 0-1 had gezorgd, bezondigden de Spaanse voetballers zich aan een serie gemene overtredingen. Angulo kreeg een rode kaart na een `doodschop' en spuugde bij het verlaten van het veld ook nog naar een Duitse tegenstander. Andere spelers van Valencia mengden zich in een ordinaire knokpartij, waarbij enkele rake klappen vielen. De Paraguyaan Valdez maakte in blessuretijd ook nog de 0-2.

In dezelfde poule won Inter met 3-0 van Anderlecht, dat in de zes duels geen enkel punt haalde.