Zestien arrestaties bij inval bedrijventerrein

Politie, vreemdelingendienst, douane, arbeidsinspectie, belastingdienst, de dienst bouwtoezicht en de milieuinspectie hebben gisteren een grootscheepse inval gedaan op het bedrijventerrein van Engel Vastgoed BV van de Rotterdamse huisjesmelker Cees Engel en zijn zoon Jan. Zestien mensen zijn daarbij aangehouden.

De politie was op zoek naar drugs, vreemdelingen en gestolen auto's. Dit gebeurde na anonieme tips over hennepteelt, drugshandel en illegale autohandel.

De integrale controle, zoals de politie de inval noemt, begon gistermorgen rond half elf en duurde tot 's midddags vier uur. Een zestigtal medewerkers van de verschillende diensten doorzocht in totaal veertig panden.

Elf mensen werden aangehouden op grond van de vreemdelingenwet. Het ging om Bulgaren en Turken. Eén man werd aangehouden voor diefstal van een fiets, iemand anders wegens het bezit van drugs.

Op het terrein werden twee hennepkwekerijen ontmanteld. Er waren op dat moment geen planten in de kwekerijen, alleen de apparatuur werd in beslag genomen.

Voorafgaand aan de actie werden 's morgens om zeven uur drie mannen in een van de op het terrein geparkeerde auto's aangehouden. In de auto lagen zeven vuilniszakken met volgroeide hennepplanttoppen en een vuurwapen.

Medewerkers van het energiebedrijf constateerden dat de stroom op het bedrijventerrein illegaal werd afgetapt. De stroom werd afgesloten.

Het bedrijventerrein van Engel Vastgoed BV is gelegen achter de Rotterdamse tippelzone aan de Keileweg. Het is in feite een garageterrein, met een groot aantal garages en plaats voor geparkeerde auto's. In die auto's overnachten vaak mensen.