Manaudou dreigt voor Nederland te gaan zwemmen

Olympisch kampioene Laure Manaudou dreigt de Franse zwembond voor Nederland te gaan uitkomen bij internationale toernooien. Het 18-jarige talent heeft een Nederlandse moeder. Manaudou zwom twee weken geleden in La-Roche-sur-Yon een wereldrecord op de 1.500 meter vrij. Volgens de voorzitter van de Franse bond deed ze dat in een leeg bad zonder tegenstand. Manaudou accepteerde die aantijging niet. Ze weigert nu voor Frankrijk naar de EK kortebaan te gaan die donderdag in Wenen beginnen. Een aanbod met de Franse bond te komen praten, hebben Manaudou en haar trainer afgewezen. ,,Ik ben voor de helft Nederlandse en kan dus ook onder de Nederlandse vlag zwemmen'', dreigde ze voor de Franse tv. Als Manaudou voor Nederland wil gaan zwemmen, mag ze een kalenderjaar niet in wedstrijden uitkomen.