Hermitage kiest voor architect Van Heeswijk

Hermitage Amsterdam heeft het architectenbureau Hans van Heeswijk geselecteerd voor de uitbreiding van het museum. Het Amsterdamse architectenbureau wordt verantwoordelijk voor de inrichting van het 17de-eeuwse gebouw Amstelhof aan de Amstel. In februari is het eerste deel van de Hermitage in een klein onderdeel van Amstelhof al geopend. ,,Hans van Heeswijk is een architect met oog voor detail en met een goed en zakelijk werkend bureau achter zich'', aldus de Hermitage vandaag. Het in 1985 opgerichte bureau is onder meer de architect van het toekomstig museum voor grafische vormgeving in Breda. Van Heeswijk presenteert in het voorjaar van 2005 het schetsontwerp. De opening van de complete behuizing staat gepland voor eind 2007. Hermitage Amsterdam, een satellietmuseum van de Hermitage in St. Petersburg, zal dan een oppervlakte hebben van 15.000 vierkante meter. Momenteel is eerste fase van het museum gehuisvest in 10 procent van het complex. Sinds de opening brachten 160.000 mensen een bezoek aan de zes zalen van het museum. De nieuwe Hermitage zal uit vier vleugels bestaan. De buitenzijde van Amstelhof, dat tot de aankoop door de Hermitage dienst deed als verpleeghuis, blijft intact.