Christo bouwt in Central Park

De kunstenaar Christo is begonnen met de uitvoering van zijn project in het Central Park in New York. Bij het park arriveerden de eerste vrachtwagens met materiaal voor enkele van de 7.500 geplande poorten. Het is de bedoeling dat in januari wordt begonnen met de constructie van de bijna vijf meter hoge met saffraankleurig doek bespannen poorten. Die poorten komen over een lengte van ruim 36 kilometer als dominostenen achter elkaar te staan in het park. Op 12 februari is de opening van The Gates voorzien. De installatie is ruim twee weken vrij toegankelijk en wordt dan afgebroken. In 1979 weigerde New York nog een vergunning. Het echtpaar betaalt de kosten van 20 miljoen dollar uit eigen zak. De kunstenaars hopen het geld terug te verdienen met de verkoop van originele ontwerptekeningen, posters, T-shirts en andere souvenirs.