Werkstraf Vandenbroucke

De Belgische wielrenner Frank Vandenbroucke is vandaag door de rechtbank in Dendermonde veroordeeld tot een werkstraf van tweehonderd uur. Vandenbroucke, die onder contract staat bij de Belgische formatie Mr.Bookmaker, stond terecht wegens het in bezit hebben van verboden hormoon- en dopingproducten, waaronder het bloeddopingmiddel epo en morfine. Die waren in februari 2002 aangetroffen bij een huiszoeking.

De verdediging van `VdB' vond dat de rechtbank niet bevoegd was de 30-jarige renner te veroordelen omdat hij van de disciplinaire commissie van de Vlaamse Gemeenschap al een schorsing van zes maanden had gekregen, uitsluitend voor wedstrijden op Vlaams grondgebied. Die straf heeft hij al achter de rug.

De rechter oordeelde dat die straf het toepassen van de federale drugswet niet in de weg stond. Vandenbroucke moet zijn straf uitvoeren in de gezondheidszorg.

De procureur van het parket in Dendermonde stelde vorige week dat de renner ,,een massa vuilheid slikt'', maar doping is niet bewezen.