Veel opera bij de NPS

De NPS-tv zendt deze maand op Ned. 3 een serie opera's uit, die de afgelopen jaren op video zijn vastgelegd. Om 23.50 uur begint vanavond A King, Riding van Klaas de Vries, een Holland Festival-voorstelling die is gebaseerd op The Waves van Virginia Woolf. Op 12 december wordt Marco Polo uitgezonden, het tweede deel van een productie van Pierre Audi van stukken van Claude Vivier. Op 13 december volgt Noach van Guus Janssen. Op 19 december toont de NPS de opname van Verdi's Don Carlos waarmee Riccardo Chailly deze zomer met uitzonderlijk veel succes afscheid nam van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Nederlandse Opera. Op 20 december wordt Rosa, a horse drama uitgezonden, een opera van Louis Andriessen en Peter Greenaway waarbij theater en film door elkaar heen lopen. Op Tweede Kerstdag, 26 december, is Tea te zien van de Chinese componist Tan Dun, een voorstelling die in januari door de Nederlandse Opera wordt herhaald in het Amsterdamse Muziektheater. Op 27 december volgt Sentimenti, een muziektheaterproductie van Paul Koek en Johan Simons op muziek uit Verdi's La traviata.