Spanje na twee speelronden aan de leiding in Champions Trophy

Spanje gaat na twee speelronden aan de leiding bij het toernooi om de Champions Trophy, gevolgd door Nederland en Pakistan. De op acht plaatsen gewijzigde selectie van bondscoach Maurits Hendriks won in het openingsweekeinde van achtereenvolgens India (4-0) en Duitsland (5-2), en voert op basis van een beter doelsaldo (+7) de ranglijst aan.

Titelverdediger Nederland bezet de tweede plaats, na zeges op Nieuw Zeeland (5-2) en India (5-4). ,,Aanvallend zijn we bij vlagen onnavolgbaar, maar we geven achterin te makkelijk doelpunten weg'', constateerde aanvoerder Jeroen Delmee, die morgen tegen Pakistan zijn driehonderdste interland speelt.

Routinier Delmee (31) is samen met spits Ronald Brouwer een van de tien genomineerden voor de titel `beste speler van het jaar'. Donderdag maakt de internationale hockeyfederatie bekend wie de opvolger wordt van Nederlands sterspeler Teun de Nooijer.