Letterkundig museum ontvangt Komrij's `oerdoos'

Wegens het vijftigjarig bestaan van het Letterkundig Museum kreeg die instelling vrijdag de `oerdoos' met het werk van dichter Gerrit Komrij. Tijdens het jubileumfeest kreeg directeur A. Korteweg van de Haagse instelling het cadeau overhandigd. Hij was er zeer blij mee. ,,Met dit jeugdwerk van Komrij doen wij toekomstige biografen van hem veel plezier.''

Het Letterkundig Museum vierde het vijftigjarig bestaan met optredens van onder anderen Remco Campert, Erik Jan Harmens, Wim Hazeu, Maria Barnas en Nelleke Noordervliet. De laatste omschreef Korteweg als ,,de Petrus van de literaire hemel''. De instelling opende verder de zogenoemde Nationale Schrijversportrettengalerij. Met die galerij slaagde het museum er in één klap in zijn collectie schrijversportretten nagenoeg te verdubbelen. Dankzij schenkingen en bruiklenen beschikt het museum inmiddels over ongeveer 425 portretschilderijen en beeldhouwwerken.