Koplopers van eredivisie halen volle buit binnen

AZ speelde gistermiddag na de gewonnen wedstrijd om de UEFA Cup tegen Glasgow Rangers een mindere wedstrijd tegen ADO Den Haag. Toch pakte de voetbalformatie van coach Adriaanse de drie winstpunten met 2-0. Meerdink (18de minuut) en invaller Elkhattabi (73ste) scoorden. AZ bleef na de achtste triomf op rij tweede op de ranglijst, vijf punten achter PSV. Willem II-Heerenveen eindigde gisteren in 2-2. Heerenveen had een sterke openingsfase voor rust (met de 1-0 van Sikora) en halverwege de tweede helft (met de 2-1 van Huntelaar). Met de van een blessure herstelde Väyrynen heerste de ploeg op het middenveld, maar op het eind brak de krachtsinspanning tegen Dinamo Zagreb (2-2) voor de UEFA Cup Heerenveen op. In de gedeelten dat Heerenveen het initiatief uit handen gaf, sloeg Willem II meteen toe. Na een half uur door Caluwé (1-1) en in blessuretijd door Van Nieuwstadt. PSV won zaterdagavond met 4-0 van De Graafschap. De koploper in de eredivisie is nu 1.110 minuten zonder tegendoelpunt, waardoor het oude record van Ajax sneuvelde.

15