5.433 bekeuringen op 70 km-wegen

De politie heeft afgelopen weekeinde op de autosnelwegen A16 en A27 in totaal 5.433 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. Vooral op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht negeerden veel weggebruikers de tijdelijke snelheidsbeperking tot 70 kilometer per uur. Deze beperking werd onlangs ingesteld nadat was gebleken dat het asfalt op in totaal 41 kilometer snelweg niet voldoet aan stroefheidsnormen. Zaterdag werden op de A16 990 automobilisten per uur bekeurd, een dag later 770 per uur. Op de A27 ter hoogte van Zederik werden 200 auto's per uur geflitst. Veel automobilisten hebben geklaagd dat de snelheidsbeperking onduidelijk werd aangegeven. De radarcontroleurs van de politie hebben vastgesteld dat de matrixborden boven de weg inderdaad waren uitgeschakeld. Maar de snelbeheidsbeperking was wel degelijk aangegeven, alsmede het einde daarvan. Ook is op borden gewaarschuwd voor de radarcontrole, aldus de politie.