Taakstraf van 100 uur voor handel met voorkennis

De rechtbank in Amsterdam heeft de voormalige fondsbeheerder Willem Burgers van Kempen Capital Management gisteren een taakstraf van honderd uur opgelegd voor het handelen in effecten met voorkennis. Ook kreeg hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden. De celstraf kwam overeen met de eis van de officier van justitie. Die had daarnaast ook een boete van 10.000 euro gevorderd. De rechtbank legde gisteren de voormalige manager van het Orange Fund evenwel geen geldstraf op voor zijn handel in aandelen Landis en aandelen Ring!Rosa drie jaar geleden. Daarbij beschikte hij over meer kennis van deze bedrijven dan anderen. Bij de veroordeling heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de fondsmanager geen persoonlijk financieel gewin aan de aandelentransacties heeft overgehouden.