Stoken met gedroogde poep stinkt helemaal niet

In de krant van 29 november stond een artikel, aangekondigd als `eerste etappe op een verkenningsreis' over de situatie in Turkije op dit moment. De kop boven het artikel `Leren met de stank van poep in je neus' suggereert dat een land waar kinderen in dergelijke stinkende omstandigheden op school zitten nog lang niet rijp is voor lidmaatschap van de EU. Zonder afbreuk te doen aan de verdere inhoud van het artikel wil ik er toch op wijzen, net terug van een tocht in Nepal waar in alle hoger gelegen hutten de kachels met gedroogde poep werden gestookt, al was het alleen al omdat het kappen van hout daar om ecologische redenen verboden is, dat deze gedroogde poep niet stinkt. Het mag onhygiënisch lijken, maar het stinkt niet. Prima dat u de komende tijd artikelen over Turkije publiceert, maar een dergelijke kop boven een artikel (op de voorpagina) die niet klopt met de werkelijkheid heeft meer weg van sensatielust dan van een verkenningsreis.

    • Marjan de Wolff