Mega Top 50

Afhankelijk van hoe je het bekijkt is het de leukste of de meest overbodige dubbel-cd van het jaar. Ruim vóór pakjesavond zet het jaarlijkse Mega Top 50-album de grootste hits op een rij, in een anderszins ondenkbare samenwerking tussen de platenmaatschappijen. Zonder onderscheid tussen plat en hip, Engels- of Nederlandstalig, megasterren of `one hit wonders' en pop, rock of hiphop ontstaat een superieur radioprogramma zonder commentaar en met alleen recente muziek. Het is de gelegenheid om This love van Maroon 5, Pimp van 50 Cent, Radio van Robbie Williams en Love comes again van Tiësto in huis te halen, zonder meteen de bijbehorende albums te hoeven kopen. Curiositeiten als het hysterische Ramaganana van het sirenentrio Treble en de briljante Eamon-cover Vakkevuller van Simon mengen zich met de onverbiddelijke zomerhit Drogosteo din tei (zingt allen mee: ma-ia-haháá) van O-Zone en het uit 2003 overgeschoten, inmiddels klassiek geworden Heb je even voor mij van Frans Bauer. Er ontbreekt wel het een en ander, zoals Push up van de Freestylers en het origineel F**k it van Eamon, maar voor de krenten uit de pap is het de ideale sokkenvuller. Dank u, Sinterklaasje.

Het Beste Uit De Mega Top 50, 2004 (BMG)