KNVB houdt hypocrisie en cynisme in stand

De KNVB en het betaalde voetbal beloven te investeren in het versterken van de maatschappelijke functie van voetbal, zo meldt deze krant van 29 november. Een verheugend bericht op een moment dat de politiecapaciteit onvoldoende dreigt te worden om alle voetbalagressie aan te kunnen. En totaal ongeloofwaardig, gezien de melding in dezelfde krant dat de KNVB een voetbalvereniging straft omdat leden van die vereniging te verdrietig waren om te spelen wegens de gewelddadige dood van één hunner. De KNVB-woordvoerder: ,,een tien met een griffel zal de KNVB wel nooit halen''. Zo is 't maar net. Belangrijke maatschappelijke functie van voetbal is momenteel het bieden van een uitlaatklep voor agressie in de maatschappij; deze hypocrisie en dit cynisme van de KNVB houden dat zorgvuldig in stand.

Dat de premier zich leent voor deze poppenkast is dan ook veeleer bedenkelijk dan bemoedigend.

    • Cees Wildervanck