Expositie ter ere van Bernhard

Het Legermuseum in Delft richt een tijdelijke tentoonstelling in over het militaire leven van prins Bernhard. De prins was beschermheer van het Legermuseum. De tentoonstelling is vanaf dinsdag tot 1 maart te zien. Tot 25 december is het museum gratis te bezoeken. Dat heeft een woordvoerder van het museum gisteren laten weten.

Het Legermuseum brengt de prins met de expositie een eerbetoon met tientallen foto's, enkele uniformen en andere objecten die de prins en zijn rol in de Nederlandse militaire geschiedenis in beeld brengen.

De afbeeldingen bestrijken drie periodes: de kennismaking met Nederland tussen 1936 en 1939, de Tweede Wereldoorlog en de na-oorlogse wederopbouw en de vernieuwing van het leger.

Prins Bernhard aanvaardde het beschermheerschap in 1963 toen het Legermuseum, dat toen nog in Leiden was gevestigd, vijftig jaar bestond. Hij vereerde het militaire museum geregeld met een bezoek, aldus de woordvoerder.

Op de dag van de bijzetting, zaterdag 11 december, is het Legermuseum gesloten tot na de plechtigheden.

Daarna zijn alle belangstellenden welkom.