Bernhards vijfde dochter gearriveerd

Alexia Grinda, de Franse dochter van de woensdag overleden prins Bernhard en baronesse Hélène Lejeune, is eerder deze week aangekomen in Nederland. Dat is uit betrouwbare bron vernomen.

Grinda, geboren in 1967, logeert op paleis `t Loo, bij prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Want Alexia Grinda is reçue binnen de koninklijke familie. Of ze aanwezig mag zijn bij de bijzetting van haar vader, zaterdag 11 december, is niet bekend. Een van de afspraken tussen haar en de koninklijke familie zou zijn dat ze nooit in de publiciteit komt. Prins Bernhard heeft het bestaan van Alexia nooit officieel bevestigd, maar ook niet ontkend. In een open brief in De Volkskrant, in februari 2004, schreef hij: ,,Ik heb kennis genomen van de publicaties over haar, maar juist in deze zaak verkeer ik niet in de positie om hierover iets te zeggen. En daarmee basta.''