Toon wint negen chocoladeletters

Veel kinderen willen hun naam in chocoladeletters winnen, want er waren weer tientallen inzendingen voor de Sinterklaasprijsvraag.

De vraag was hoe het paard van Sinterklaas verwend moet worden. Sommige kinderen willen het paard verwennen met kadootjes: een nieuwe stal bijvoorbeeld, gemaakt van suikerklontjes, wortelen en appels. Pim Verkleij uit Monnickendam stelt voor in de stal een vijf sterren bubbelbad te zetten.

Anderen willen Amerigo verwennen met een (disco)feestje. Sanne (7) tekent er een slinger van wortels, appels en boterhammen bij. Dianne (8) laat zien hoe verklede paarden film kijken. Op veel tekeningen staan bovendien heerlijke taarten. Florentien uit Leusden heeft een recept bedacht. Dit moet erin: paardenmuesli, eieren, appelstroop, appels, wortelen, suikerbieten of koolraap en brood. Lekker hoor.

Laila (7) uit Groningen tekent heel mooi hoe het paard bij Sinterklaas in bed mag slapen. Sommigen stellen een vriendinnetje aan Amerigo voor, met verliefde gezichtjes, zoenend of met een hartje erbij. Liesbeth van Lens laat het paard eerst een strandrit maken met een Sinterklaas die sportief gekleed gaat (broekpak en pet). Daarna mag Amerigo `de beroemde Herbie' ontmoeten.

De jongste inzender is Ida Weidner (3). Zij tekent een prachtig paard met een strik in zijn staart. Ook Abel Levie (5) kan goed tekenen. Hij heeft een plaat gemaakt van een paard met een feestmuts. En ook Welmoed Bange (4) heeft zich uitgeleefd, op een paard met een roze bodywarmer en roze sloffen, dat Fristi drinkt met een rietje. Ze is vast een beetje geholpen, want er zit een roze afgedrukte tekst bij, over een feest in Paardenland. Daar spelen de paarden tikkertje en geven ze handje met de linkerhoeven tegen elkaar. ,,Het geeft niet dat ze dan een beetje gaan wiebelen,'' laat Welmoed optikken. ,,Dat is juist leuk.''

Tot slot kwamen er heel veel doe-ideeën binnen: veel kinderen bieden het paard een massage aan, een uitgebreide borstelbeurt of een douche. Jonathen Vissers (9) denkt aan een ritje in de achtbaan. Bas Deelman heeft zelfs een hele kermis getekend, met schimmelige schiettent en een schimmelrad.

Van Emma mag het paard skiën, van Fiep mag hij naar worteldrum. Eden wil een wortelspeurtocht voor Amerigo organiseren. Lotte wil tweehonderd weken met Amerigo naar Hawaï om daar de Kambaloembadans te doen. Florine wil hem laten schaken, Giorgio vindt trampolinespringen leuk en Louise wil `lekker relaxed' met Amerigo naar 'sixflags'. Dat rijmt!

De allermooiste tekening is gemaakt door Toon Groot (6) uit Oegstgeest: Onder een sterrenhemel staan Sint en Piet op het dak tussen kadootjes en slingers. De maan schijnt door de boom. Eerst zag de paardenpiet helemaal geen paard op het tekening staan, maar dat klopt: ,,Het paard mag met zijn benen omhoog, naar het sinterklaasjournaal kijken op tv. Sint en Piet doen al het werk,'' schrijft Toon. Als je goed kijkt, zie je door de zolderraampjes de hoeven van het paard dat ligt te luieren. Toon wint de letters: TOON GROOT