Heerenveen na zwaarbevochten gelijkspel bij Dynamo Zagreb ook bijna geplaatst

Heerenveen heeft na het 2-2 gelijkspel bij Dinamo Zagreb goede kans zich net als AZ en Feyenoord voor de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi te plaatsen. Bij winst op de uitgeschakelde hekkensluiter Beveren, over twee weken in het Abe Lenstra Stadion, is kwalificatie in groep C een feit. Op een zompige grasmat leek Zagreb op weg naar een eenvoudige overwinning. Zonder de geblesseerde basispelers Bruggink, Haarala, Väyrynen en Radomski kon Heerenveen geen vuist maken. Na een kwartier zette Bosnjak de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Karic en Mujcin misten voor rust grote kansen voor Zagreb. Na een klein uur spelen zorgde Pranjic met een diagonaal schot voor een 2-0 voorsprong. Heerenveen leek verslagen, maar in de turbulente slotfase dwong het alsnog een remise af. Yildirim scoorde vier minuten voor tijd met zijn `zwakke' linkerbeen met een prachtig schot de 2-1. In de voorlaatste minuut zorgde Huntelaar uit een strafschop – nadat invaller Samaras was vastgehouden – voor de 2-2 eindstand.