NS begint als eerste met terreuralarm

De Nederlandse Spoorwegen beginnen als eerste sector met de invoering van het nieuwe landelijke alerteringssysteem. Dat systeem geeft de mate van een terroristische dreiging aan. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is al maanden bezig met de voorbereiding van het nieuwe systeem en hoopt dat de NS in januari 2005 kan beginnen met de invoering ervan. Een proef eerder dit jaar bij het spoor is positief verlopen. In de loop van volgend jaar wordt het landelijke systeem in fases in andere sectoren doorgevoerd. Het is nog steeds niet zeker of er kleuren worden gekoppeld aan de terreurwaarschuwing, zoals in de Verenigde Staten het geval is. Op dit moment heeft Nederland nog geen systeem. Afgelopen zomer kondigde Remkes een terreuralarm af, wat onder meer bij hulpdiensten voor verwarring zorgde omdat velen niet precies wisten wat de bedoeling was.