Deutsche Bank gaat 2.000 banen schrappen

Deutsche Bank zal 2.000 arbeidsplaatsen schrappen, voor het grootste deel in Duitsland. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Bij Deutsche Bank werken 65.374 mensen. De afslanking treft vooral afdelingen in Duitsland, belast met de afhandeling van transacties, het zogenoemde back office. Eerder maakte de bank al bekend arbeidsplaatsen te zullen schrappen in divisies belast met kapitaalmarkttransacties. Vermoedelijk zullen ook daar duizenden arbeidsplaatsen verdwijnen. Analisten gaan ervan uit dat details over die sanering begin volgend jaar bekendgemaakt zullen worden.

In de afgelopen twee jaar heeft de bank in totaal 20.000 volledige arbeidsplaatsen geschrapt.

Analisten houden er rekening mee dat eind 2006 minder dan 60.000 personeelsleden over zullen zijn. Daarmee zou het personeelsbestand dan in vier jaar tijd met eenderde zijn verminderd.

De bonden hebben kritiek. Het is niet acceptabel, aldus een woordvoerder van dienstenbond Verdi, dat een bedrijf met een rendement op eigen vermogen van 18 procent mensen ontslaat. Ackermann streeft naar een rendement van 25 procent.