Weer werken onder een baas

Na anderhalf jaar voor zichzelf gewerkt te hebben als consultant, keert Ron Happel terug in een vast dienstverband bij een ict-bedrijf. ,,Ik moest even denken of ik wel weer onder een baas wilde werken, maar deze baan sprak me zeer aan'', aldus de 49-jarige Happel. Sinds kort is hij algemeen directeur van EDS Global Field Services, de zelfstandig opererende dochteronderneming van het Amerikaanse technologiebedrijf EDS. Vóór zijn periode als zelfstandig consultant werkte Happel onder meer voor Philips, Tandem Computers en PSINet, een internet serviceprovider voor de zakelijke sector. ,,Daar was het de laatste periode vechten omdat het slecht ging met de markt. Bij EDS Global Field Services is het weer buffelen, maar er is weer groei mogelijk.'' Happel moet voor zijn nieuwe baan elke dag vanuit de omgeving Amsterdam naar Capelle aan den IJssel, een reis die elke dag files meebrengt. Hij neemt dat voor lief. ,,Ik heb een hele tijd geleden al besloten dat ik nooit meer verhuis voor mijn werk.''

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf