Spelers AZ niet te koop in de winter

AZ heeft gisteren laten weten dat geen enkele speler de club dit seizoen tussentijds mag verlaten. Volgens technisch directeur Van Geel valt met de Alkmaarse club niet te praten over de verkoop van een speler. ,,Wij zijn ambitieus en dan moet je niemand midden in een seizoen laten vertrekken'', verklaarde Van Geel desgevraagd.

De oud-speler van Willem II en Feyenoord reageerde op speculaties in de media dat enkele spelers van AZ in de belangstelling zouden staan van andere topclubs. Zo zou koploper PSV interesse hebben in Perez en zou trainer Koeman van titelhouder Ajax een versterking in Landzaat zien. Van Geel: ,,Daar valt niet over te praten. Sterker: we willen nooit tussentijds spelers laten gaan.''

De technisch directeur van AZ vertelde gisteren dat pas na dit seizoen over eventuele transfers te discussiëren valt met de Almaarse clubleiding. ,,Tot nu toe heeft niemand zich gemeld, dus is ook die optie niet aan de orde. Maar als een echt grote club zich meldt, moet je daar wel over nadenken'', zei Van Geel twee dagen voor het UEFA-Cupduel tegen Glasgow Rangers.

De Japanner Ono begint vanavond bij Feyenoord als reserve aan het UEFA-Cupduel tegen Schalke 04. De middenvelder miste de laatste twee duels van de Rotterdammers door een enkelblessure. Hij is niet fit genoeg voor een hele wedstrijd, wel voor een invalbeurt. De Egyptische verdediger Saidi is hersteld van een dijbeenblessure. Verdediger Loovens trainde gisteren niet mee wegens buikgriep. De Zuid-Koreaanse rechtsback Song is uitgeschakeld door een spierverrekking.

Bij Schalke 04, dat zich al heeft geplaatst voor de derde ronde van het UEFA-Cuptoernooi, keert de Nederlandse verdediger Oude Kamphuis terug in de selectie. De speler die naar eigen zeggen in de belangstelling van Feyenoord staat, ontbrak de laatste weken door een bilspierblessure. Hij is vanavond bankzitter.

Bij Schalke, dat in de Bundesliga acht van de laatste negen duels won, krijgen verdediger Bordon en spelmaker Lincoln rust. Böhme, Varela, Kläsener en Lamotte bleven eveneens thuis. De basisspelers Asamoah en Sand stapten in de bus voor de reis naar Rotterdam, maar mogen waarschijnlijk ook uitrusten.