Poppencult

Van het eerste deel van de horrorserie Child's Play uit 1988 kregen veel mensen nachtmerries. Dat zal met het vijfde deel, Seed of Chucky, vast minder gebeuren. Niet omdat we nu meer gewend zijn, maar omdat horrorseries nu eenmaal vaak als parodie de rit uitzitten. Bangmakerij is kennelijk minder lang vol te houden dan humor, ook door de bedenker van deze serie, Don Mancini, die nu voor het eerst regisseert en zijn film als deel van een reeks cultfilms ziet.

In Seed of Chucky heeft de pop Chucky, die in deel 4 al van een bruid, Tiffany, was voorzien, een kind, dat eerst denkt dat het wees is. De pop vindt hen terug in Hollywood, waar ze een film opnemen met Jennifer Tilly, die in dit deel min - of meer - zichzelf speelt. Het kind, van wie het geslacht niet vast staat - Chucky noemt het Glen, Tiffany Glenda, in een hommage aan Ed Woods cultfilm uit de jaren vijftig. Het moorden hebben de poppen nog steeds niet verleerd. Seed of Chucky biedt ook nog een masturberende pop.

Seed of Chucky. Regie: Don Mancini. Met: Jennifer Tilly, John Waters en de stemmen van Brad Dourif, Jennifer Tilly en Billy Boyd. In: 15 bioscopen.