Ook drie grootste wielerronden doen mee aan ProTour

De drie grote jaarlijkse wielerronden, in Frankrijk, Italië en Spanje, gaan volgend jaar deel uitmaken van de nieuwe opzet in het profwielrennen, de ProTour. Dat hebben de organisatoren van de Tour de France (ASO), de Giro d'Italia (RCS) en de Vuelta a España (Unipublic) laten weten aan de internationale wielerunie (UCI), die negentien wielerploegen waaronder die van Rabobank heeft geselecteerd voor de meest prestigieuze wielerwedstrijden. De weg is nu ook vrij om andere wedstrijden in het programma van de ProTour op te nemen, zoals de door ASO georganiseerde etappekoers Parijs-Nice en de klassiekers Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik kunnen nu in het programma van de ProTour worden opgenomen. Aanvankelijk voelden de organisatoren van de drie grote wielerronden er niets voor aan de ProTour mee te doen, omdat zij bang waren dat zij in die opzet zelf geen ploegen meer zouden kunnen selecteren. Om een crisis te voorkomen sluiten zij zich nu toch aan. Hun bezwaren zijn daarmee nog niet verdwenen.