Omniworld naar kwartfinale beker

De volleyballers van Omniworld hebben zich gisteravond in de Slowaakse hoofdstad Bratislava geplaatst voor de kwartfinale van het Europese bekertoernooi om de Top Teams Cup. De Nederlandse mannenploeg van trainer-coach Arno van Solkema won de lastige uitwedstrijd van VKP Bratislava op moeizame wijze met 3-2. De setstanden waren 25-18, 25-19, 21-25, 21-25 en 15-9 in het voordeel van Omniworld.

Omniworld begon gisteravond in de hoofdstad van Slowakije uitstekend en won de eerste twee sets afgetekend. Vooral libero Desi van Waaijen en Erik Schuil maakten een goede indruk in het team uit Almere. Het uitstekende begin kreeg daarna geen vervolg. ,,Als team zakten we terug'', aldus oud-international en olympisch kampioen Ron Zwerver, tegenwoordig directeur van de nationale bekerhouder tegenover persbureau ANP.

Bratislava won de derde en vierde set met 25-21, maar kon Omniworld in de laatste set niet weerstaan. ,,Mede dankzij een aantal aces wisten we het duel alsnog te winnen'', verklaarde Zwerver het herstel van Omniworld na afloop. Het was de vierde opeenvolgende overwinning voor zijn werkgever Omniworld.

De volleybalmannen van landskampioen Nesselande hebben zich nog niet geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Top Teams Cup, de volleybalvariant van de UEFA Cup bij het voetbal. De Rotterdammers revancheerden zich gisteravond voor eigen publiek tegen VK Kladno, dat vorige week in Tsjechië met 3-0 had gewonnen en gisteravond in het Topsportcentrum in Rotterdam met dezelfde cijfers verloor: 25-22, 26-24 en 25-20.

De derde groepszege betekent nog niet dat Nesselande in de evenwichtige poule C naar de kwartfinale gaat. Een en ander is mede afhankelijk van het resultaat tussen het Roemeense Ploiesti en het Bulgaarse Dupnitza, volgende week in eigen huis de tegenstander van Nesselande.

Coach Peter Blangé had zijn ploeg opgedragen met veel risico te serveren. Dat betekende een bijna onvermijdelijk aantal fouten, maar ook veel druk op de opponent. Op de beslissende momenten, aan het einde van elke set, bleek die gedurfde tactiek lonend. Kristian van der Wel en Allan van de Loo sloegen de kostbare punten meestal bij elkaar. Zo kwam Kladno niet in zijn spel.