Niet klaar voor het prepensioen

Zijn opvolger was er al en het afbouwen was begonnen. ,,Ik had een spookbeeld dat ik de helft van de dagen met mijn armen over elkaar zou zitten.'' De nieuwe functie kwam dus precies op tijd voor de 60-jarige Harold van der Wijk. Sinds een maand is hij directeur van Jacobs & Brom, de verzekeringsagent van Aon Nederland, dat weer onderdeel is van de Amerikaanse financiële dienstverlener Aon. Van der Wijk, afkomstig van Fortis Corporate Insurance, was helemaal niet klaar om op te houden met werken, hoewel velen op zijn leeftijd met prepensioen gaan. ,,Ik heb goed naar Balkenende geluisterd'', zegt Van der Wijk, ,,aan het einde van mijn loopbaan heb ik nog een leuke taak gevonden.'' De baan is zeker geen gemakkelijkere opgave: zo had hij bij Fortis drie mensen onder zijn hoede, dat worden er 24.

Personalia@nrc.nl

    • Heleen de Graaf