INTRODANS (Gerectificeerd)

– Roel Voorintholt wordt per 1 januari algemeen directeur van het Arnhemse gezelschap Introdans. Oprichter Ton Wiggers, die nu samen met Voorintholt de artistieke directie vormt, legt zijn functie neer. Ook financieel directeur Johan Taal vertrekt. Wiggers, die Introdans 33 jaar heeft geleid, gaat zich toeleggen op de organisatie van het gezelschap. De machtswisseling volgt na een negatief rapport van de Raad voor Cultuur. Volgens de raad is het artistieke niveau al jaren onder de maat. Staatssecretaris Medy van der Laan (Cultuur) besloot tot een strafkorting op de rijkssubsidie. Ook moest de groep met nieuwe plannen komen. Voorintholt wil mede hierom de koers verleggen. Hij trekt vijf nieuwe, buitenlandse choreografen aan.

Rectificatie

Introdans

Roel Voorintholt wordt geen algemeen directeur van het Arnhemse gezelschap Introdans, zoals gemeld in het bericht Introdans (1 december, pagina 9). Hij blijft artistiek directeur. Wel treden mededirecteur Ton Wiggers en zakelijk directeur Johan Taal terug, waardoor Voorintholt alleen de leiding krijgt. Ton Wiggers gaat voortaan onder Voorintholt werken, als `directeur algemene zaken'.