Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over uitkeringstrekkers die ten onrechte hun financiële ondersteuning kwijtraken doordat sociale rechercheurs hen onder druk zetten om fraude te bekennen. Verder Kamerlid Lousewies van der Laan van D66 over onderdelen voor kernwapens die mogelijk in verkeerde handen zijn gevallen. Ned.2, 18.20-19.05u.

Nova. Onder meer aandacht voor de riante geldreserves van woningbouwcorporaties die in totaliteit circa 15 miljard euro bedragen. Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Andere tijden: De hete herfst van 1983. Zie tv-vooraf. Ned.3, 21.00-21.30u.

PRAATPROGRAMMA

Tv-show. Ontmoeting in Parijs met de ex-keizerin van het voormalige Perzië Farah Diba. Verder een bezoek aan de 60-jarige bergbeklimmer en lid van het Europese Parlement Reinhold Messner. Ned.2, 20.25-21.20u.

Het elfde uur. Gesprek met Anne van der Bijl, de man die Yassar Arafat en sjeik Yassin een bijbel verstrekte met de top van Hamas gesprekken had. Ook een terugblik op de uitzending van vorige week met de moslim Abdul Jabbar van der Ven. Ned.1, 21.55-22.35u.

AMUSEMENT & CONSUMENT

Sex and the city. Thema-avond en laatste aflevering van deze voor jonge vrouwen bedoelde serie. Na seizoenen vol liefdesperikelen, fuckbuddies, vriendschap, humor en Manolo's, valt het doek voor Carrie en haar vriendinnen. Voorts een blik achter de schermen met acteurs en makers. Ook Estelle Gullit, Daphne Deckers, Peter R. de Vries, Bram Moszkowicz en Tatjana Simic laten zich over de serie uit. Net5, 20.00-23.15u.

Keuringsdienst van waarde. Over de chocoladeletter van zwartepiet uit Ivoorkust en de adembenemende capriolen van een speelgoed-helikopter uit speelgoedland China. Ned.3, 21.30-22.00u.

FILM

Play It to the Bone (Ron Shelton, 1999, VS). In sportfilms gespecialiseerde regisseur Shelton maakt zwakkere beurt met drama over twee bevriende tweederangs boksers die tegen elkaar moeten vechten: Woody Harrelson en Antonio Banderas! Gaat vooral over hun autorit van Los Angeles naar Las Vegas. RTL5, 20.30-22.55u.

.Space Cowboys (Clint Eastwood, 2000, VS). Ruimtewestern paart vakmanschap aan een prettige vorm van ironie. Eastwoord zelf, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland en James Garner spelen voormalige, destijds door NASA gepasseerde test-astronauten wier expertise nodig is om een op drift geraakte Russische satelliet uit te schakelen. Versmade helden die de wereld van de ondergang kunnen redden. SBS6, 20.30-22.05u.

Kiss the Girls (Gary Fleder, 1997, VS). Seriemoordenaarsfilm wortelt stevig in de traditie van Silence of the Lambs en Se7en maar wankelt onder het gewicht van een overdaad aan spanningsbogen en benauwend gefilmde achtervolgingen in het bos. Psycholoog Morgan Freeman en arts Asley Judd proberen de motieven te ontrafelen van een serie-kidnapper. Naar gelijknamige roman van James Patterson (in ons land: De regels van het huis). RTL5, 22.55-1.00u.

Rambo III (Peter McDonald, 1988, VS). Deel drie in even succesvolle als reactionaire reeks actiefilms met Sylvester Stallone als verpersoonlijking van Amerikaanse superioriteit. Hij voert een eenmansoorlog tegen de Russische troepen in Afghanistan, wanneer deze zijn mentor Trautman hebben ingerekend. BBC1, 0.15-1.55u.

.Mother (Albert Brooks, 1996, VS). Nauwelijks in de bioscoop uitgebrachte tragikomedie biedt fijnzinnige observaties van familieverhoudingen en mannelijke neurosen. Regisseur Brooks speelt zelf hoofdrol van reeds twee keer gescheiden man die met therapeutische bedoelingen weer bij zijn moeder (Debbie Reynolds!) gaat wonen. BBC2, 1.20-3.00u.

RADIO

Kunststof. Monique van de Ven vertelt over haar rol in de nieuwe speelfilm Amazones waarin zijn lerares van middelbare leeftijd is die zich ontpopt als bankovervaller. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. In het eerste uur teksten van Wim de Bie, Toon Tellegen, L.H. Wiener en Iris Koppe. In het tweede uur een wandeling met de schrijver, kunstenaar en fotograaf Paul Bogaers door een industriegebied in Tilburg. Hij praat over zijn boek Gids door de Kanaalzone. 747AM, 21.02-23.00u.

Casa luna. Edith Snoey, binnenkort voorzitter van de AbvaKabo praat o.a. over FNV Bondgenoten, de koers van de vakbond en haar baan. Radio 1, 0.04-0.45u.