Fransman in top KLM

De raad van commissarissen van KLM heeft de Fransman Frédéric Gagey (48) benoemd tot financieel directeur (CFO) van de luchtvaartmaatschappij. Cagey, momenteel vice-president financiën bij Air France, zal op 1 januari 2005 de zittende CFO Rob Ruijter opvolgen, die per 1 december het bedrijf verlaat.

De benoeming is overeenkomstig de afspraken die zijn gemaakt bij de ondertekening van de fusie tussen Air France en KLM, in oktober vorig jaar. In dat akkoord staat ook dat een bestuurder van KLM zal toetreden tot de top van Air France. Daarover worden binnenkort mededelingen gedaan, zo liet KLM vandaag weten.

Frédéric Gagey is afgestudeerd aan de École Polytechnique en de École Nationale de la Statistique et de l'Administration Économique (ENSAE).

Hij behaalde een masters degree in economie aan de Université de Paris 1. Frédéric Gagey begon zijn loopbaan bij het Franse bureau voor statistiek (INSEE) en op het Franse ministerie van Financiën. Van september 1994 tot april 1997 was hij vice-president Budget & Control voor de Franse binnenlandse luchtvaartmaatschappij Air Inter.

Na de fusie tussen Air Inter en Air France in april 1997 werd hij benoemd tot vice-president voor privatisering en financiële communicatie bij Air France.

In 1999 kreeg Gagey de functie die hij momenteel bij Air France bekleedt. Frédéric Gagey is verder lid van de raad van commissarissen van onder andere Brit Air, Cityjet, Regional en Servair.