Bekende schrijvers in actie tegen aids

Niet alleen muzikanten maar ook schrijvers komen met een actie voor het goede doel. Secretaris-generaal Koffi Annan van de Verenigde Naties presenteert vandaag in New York een bundel verhalen van bekende schrijvers ten bate van de bestrijding van de ziekte aids. De schrijvers, onder wie Salman Rushdie, Margaret Atwood en John Updike, leverden belangeloos nieuwe verhalen voor het boek Telling Tales. Het project is een initiatief van Nobelprijswinnares Nadine Gordimer en de opbrengst gaat naar een Zuid-Afrikaans Aidsfonds. De schrijfster zegt dat ze zich er schuldig over voelde dat de literaire wereld wat goede doelen betreft achterblijft bij musici. Onder de 21 schrijvers die meedoen bevinden zich verder Gabriel García Márquez, Günter Grass, Woody Allen, Arthur Miller, Hanif Kureshi and Paul Theroux. De bundel verschijnt in elf talen. Morgen is het Wereldaidsdag.