Rusland wint voor het eerst de Fed Cup

De Russische tennissters hebben gisteren het toernooi om de Fed Cup gewonnen. Dat was voor het eerst. Vera Zvonareva en Anastasia Miskina versloegen in het beslissende dubbelspel het Franse duo Marion Bartoli en Emilie Loit met 7-6 en 7-5. De eindstand in de finale kwam daarmee op 3-2 in het voordeel van Rusland. Frankrijk was titelverdediger.

De Russische ploeg dankte op de slotdag veel aan Miskina, die in haar drie partijen ongeslagen bleef. De kampioene van Roland Garros won gisteren eerst haar tweede enkelpartij, met 6-3 en 6-4 van Nathalie Dechy, om vervolgens ook nog met succes op te draven voor het dubbelspel.

Dat was aanvankelijk niet de bedoeling. De Russische coach koos daarvoor doordat Svetlana Koeznetsova er niet in was geslaagd een voortijdige beslissing te forceren. De winnares van het US Open was kansloos tegen Tatiana Golovin, geboren in Moskou maar tot Française genaturaliseerd: 6-4 en 6-1. Het evenwicht werd daarmee tegen de verwachting in hersteld: 2-2.

Reden waarom Miskina werd gevraagd Zvonareva te assisteren in plaats van Elena Lichovtseva. Met de hulp van Miskina werd het Franse koppel verslagen en veroverde Rusland de Fed Cup.