Persoonlijk record voor Renate Groenewold op vijf kilometer

Met een fraaie zege op de vijf kilometer (7.01,21, persoonlijk record) en een derde plek op de 1.500 meter achter de Canadese winnares Cindy Klassen en de Amerikaanse Jennifer Rodriquez, ligt Renate Groenewold op schema voor de grote toernooien van dit seizoen. De wereldkampioene allround is na de NK afstanden en drie wereldbekerwedstrijden wel aan rust toe. ,,De scherpte is er een beetje af'', verklaarde Groenewold in Thialf. ,,Ik kan nog niet tot het einde vechten.'' Groenewold voelt zich mentaal sterker. ,,Ik laat niet meer mijn hoofd hangen na een demarrage van een tegenstander.'' De zege op de 1.500 meter bij de mannen ging zaterdag naar de Amerikaan Chad Hedrick (1.47,06). De Nederlander Simon Kuipers werd verrassend tweede. Beorn Nijenhuis werd derde. De eerste acht rijders reden een tijd tussen de 1.47 en 1.48 minuten.